evil don't look like anything

Varför inte börja en helt ny vecka med att försova sig? .. Det va precis vad jag gjorde iaf. När jag stressat som ett svin till skolan, tar upp datorn och sätter igång den, vad händer då? Jo då blir det strömavbrott. Strömavbrott = inget internet. Inte särskilt populärt på JB kan jag meddela. Fick tillbaka strömmen efter 10 min men internet krånglade hela dagen iaf. Eftersom vi bara har projektarbete på måndagen stack många hem men jag och sofie var tappra och stannade kvar. Att vi inte fick mkt gjort är en helt annan sak. Har skrivit ner brevet med projektbeskrivning m.m. som vi ska ge ut för att söka sponsorpengar iaf. Alltid en bit på vägen.

Eftermiddan gick mest åt att jävlas med våra lärare, haha. Jag älskar att våra lärare inte är normala nånstans. Dagens stora ämne blev kvinnosynen, i deras jävliga ögon är kvinnans plats i köket. Ni som känner mig vet att jag aldrig skulle bli en hemmafru som lagar mat,städar och gör andra husliga sysslor medans min man är ute och tjänar pengar. Dels för att jag är så fruktansvärt dåligt på allt sånt men även för att jag tycker det är det tråkigaste som finns. Fast OM jag i värsta fall skulle bli det, snälla skjut mig !
Ja, ni kan ju tänka er då att det blev en rätt vild jävlig konversation mellan mig, tre lärare och en klasskompis, Sofie satt mest och garvade åt allt och orkade inte bry sig. Haha, nej det va rätt festligt, kunde till slut inte hålla mig för skratt heller. Det är det som är så jävla bra med våra lärare och vår klass. Vi vet verkligen när vi jävlas och är ironiska dessutom har vi jävligt kul när vi gör det också. Haha, nej, Jag älskar våra lärare helt enkelt. Skulle till och med kunna ut och festat med varenda en av dom, utan problem. Hur många kan säga det egentligen?                                                  
                                                                                                                                                                                 
 Efter skolan mötte jag upp Malisia som följde med hem, blev en riktig mysmåndag med
 pucko, vindruvor, massa snack plus Idol. Lika trevligt som alltid.

Nej man kanske skulle försöka komma i tid imorrn?
Kanske dags att sova då ja,

Godnatt /  J

When your head feels twice the size.

Jaha, jag hade då skrevit ett hyffsat långt inlägg om min helg men datorn hängde sig och allt försvann. Förbannad? nej då. Iaf. söndagar 'är underbara. En dag som man aldrig gör nått vettigt på utan bara vilar upp sig inför den kommande veckan. Tyvärr har min standardfras på söndagsmornar blivit "aldrig mer alkohol".  En regel som jag vet aldrig kommer hålla för mig men det känns på nått sätt mycket bättre att säga den. Gårdagen blev festligare än väntat. Först 18 års fest med öl,cider, tequilla, kaffejök m.m. Sen hamnade jag i hlm, mötte Malisia och stack till björket. Lite mindre folk än väntat där nu efter löning men det va riktigt kul ändå.. Kan va skönt med lite mindre folk ibland. Väl därinne mötte jag Sara,Louise och Fia vilket va en trevlig överraskning. Sen blev det mer öl och champagne som en kille va galen nog att bjuda på. Kort och gott, en riktigt rolig kväll och det är inte konstigt att jag är bakis och har blåsor under mina fötter idag. Men det ska kännas att man har festat. Sen om man är smart och tar sköna skor är ju en annan sak. Nej, så idag har jag inte gjort ett skit. Det ska man inte göra heller på söndagar enligt mig. Fan va gött om man kunde införa den gamla hederliga reglen att söndagar är heliga, man får inte arbeta eller nått liknande, bara ta det lugnt. Söndagar är en vilodag så är det bara. Det va bättre förr helt enkelt. Jag och min soffa har vatt oskiljaktiga bästa vänner idag. Riktigt gött ! Nu blir ni kanske förvånade men trots mitt hektiska schema idag lyckades jag klämma in ett 2h långt samtal också. Lika trevligt som alltid, Tiden går fort när man har roligt, Nej det va väll allt om min händelserika dag. Bättre än såhär blir det inte.

/J

Pressure.



I dont need you as my safety net !


Fredagsmys

Blev en lugn fredag för min del denna veckan. Kanske lika bra med tanke på förra helgen, haha ja kanske hela året? Skulle egentligen till nordin på lite tjejkväll men min lilla ynkliga pappa har sabbat axeln och går runt som en invalid här hemma. Fick va lite snäll och ställa upp som den goda dotter jag egentligen borde vara. Dessutom ska jag upp tidigt imorrn och äntligen lämna in min el-gitarr. Äntligen har man snart något vettigt att spela på igen, skönt. Så en lugn kväll va väll ett bra val iaf antar jag. Hjälpte till med maten och allt annat här hemma,,  inte för att jag är till nån större hjälp varkens inom matlagning eller städning. Hemmafru är det sista jag kommer bli i mitt liv. När maten va klar kom Camilla & oliver och käkade. Förvånad hur gott det va. Sen har jag även hunnit med två långa samtal ikväll, lika trevligt som alltid. Nu blir det deckning till Cloverfield. Måste få lite sömn om jag ska orka med att gå upp tidigt imorrn, sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. Kan bli festligt.

Godnatt /  J

Höst på min planet

Har inte uppdaterat på hela veckan nu, dels för att jag har haft annat och göra och dels för att jag inte har haft nått så spektakulärt att skriva. Har haft en stor uppgift i Foto C som redovisades idag, skulle ta 15 stycken självporträtt med olika bakgrunder. Blev minst sagt en utmaning. Satt uppe till kl1 igår natt för att välja ut och fixa med bilderna. Man blir så helvetes jävla kritisk när det är man själv som står modell och ingen annan. Stör sig på små detaljer och tänker hela tiden " varför gjorde jag inte si eller så istället?" Men där blev en del som jag blev rätt nöjd med iaf, Dessutom känner jag att jag lär mig mer och mer för varje vecka och uppgift. Grejer som man aldrig tänkt på innan blir plötsligt en självklarhet. Man söker sig till platser med rätt ljus bättre bakgrund m.m. istället för att va lat och nöja sig med det som finns där man står... Nej, känns bra att man utvecklas lite helt enkelt. Nu ligger jag nerkrupen i soffan med två katter vid min sida och Lars Winnerbäck i mina öron. Hans musik passar så bra in när man inte längre kan ignorera att det verkligen har blivit höst. Även om det var rena sommarvärmen igår, jag sprang rundor i bara klänning och tights utan att frysa det minsta,, Helt underbart. Är väll den värmen jag får leva på nu resten av hösten. Nej, ska krypa under täcket, lägga min dator på magen och försöka skriva klart mina historia arbeten m.m. känns som en bra dag att ta igen allt sånt.

Lägger in några av bilderna från uppgiften också, blir dock inte samma kvalité på bloggen.  ha det fint / J

        
    

  

Vilken helg !

Har inte uppdaterat här på några dagar, men helgen har vatt fullspäckad. Bästa helgen på ett tag faktiskt.

Fredan va riktigt härlig med lite hultsfredsbesök. Blev mycket skratt åt alla bilder som togs under den veckan, sen kebab. pizza, godis, film och en massa prat. Låg uppe och snackade till kl. 6 på morgonen. Helt sjukt. Underbart med människor som man inte träffat på länge men där allt bara flyter på som man alltid kännt dom. Till slut somnade vi iaf och låg och drog oss enda tills kl4 dagen efter. Va riktigt gött. Va ju inte riktigt tid för frukost så vi gav oss på att laga middag, blev helt ok förutom mina brända korvar. Är man förvånad? svar: nej. Efter det blev det dags för hemfärd till småland. Hoppas verkligen på ett återseende.

Lördag
När jag blivit själv i mitt lilla hus va det bara dags att hoppa i duschen för att göra vid sig inför kvällens blivande bravader. Fick skjuts till hässleholm sen satte jag och Louise oss på tåget till Malmö. Vi hade noll koll på hur kvällen skulle sluta. Det Sista tåget hem gick kl 23:10. Men när vi väl kom till KB visade sig att Sugarplum Fairy inte gick på förrän kl 23:00. Aldrig att vi skulle sticka hem utan att få se dom. Så det blev bestämt att vi fick ta det första tåget hem på morgonen och Louise fick en riktigt "skita i livet attityd" haha, riktigt nice.!  Vi mötte även Agnes när vi kom in, så i väntan på Sugarplum satte vi oss ner och tog en kall öl, lyssnade på förbandet Kid down och snackade en massa. 2 stora starka senare gick Sugarplum på scen. Ett kärt återseende. Dom öste på som vanligt och vi dansade och sjöng för full hals. Har inte riktigt lyssnat in mig på det nya albumet men dom nya låtarna gjorde sig riktigt bra live. Riktigt grym konsert som alltid. Dessutom blev det Kristians födelsedag efter 12 slaget. Stort Grattis till honom. Efter konserten va det egentligen 20 års gräns på nattklubben men vi tog en öl och hoppades på att inte bli utslängda. Och inte fan hade dom noll koll så vi blev kvar. Sugarplum Fairy kom ut ett tag och tog nån drink men tyvärr drog dom vid 1 för att köra vidare till tyskland. Lite trist. Men jag,Louise & Agnes festade vidare, blev mer alkohol och en hel del dans. En av the Ark snubbarna va DJ i vinylbaren. Riktigt soft. Förövrigt spelades det riktigt bra musik överallt. Tror jag blev lite förälskad i KB under kvällen. Tiden gick alldeles för snabbt och helt plötsligt va kl 4. Fortfarande pigga och en aning berusade gick vi ut. Vem fan tror ni inte vi träffar då? Jo DAN vår allas favorit alkoholist som vi träffat 3 gånger på Siesta av en ren slump. Helt sjukt. Snackade med honom en stund och vi skrattade konstant hela tiden. Till slut lämnade vi Dan och gick till Campus för att äta, där sa vi också hejdå till Agnes och tackade för en riktig rolig kväll. Käkade där till kl 5. Började gå mot stationen, på vägen hittar jag en julstake och louise en massa böcker och kaffemuggar. Försökte sälja min jävla julstake på vägen utan nått större resultat. Efter en bit dök Donken upp. Till vår lycka hade dom fortfarande öppet. Blev mer mat. Riktigt gött, så där stannade vi till kl6. Vidare till stationen där vi halvsover tills vårt tåg gick kl halv 8. Hemma kl 9 på morgonen. Lägger oss i sängen, säger " sängen är nog den bästa uppfinningen som någonsin gjorts" sen deckar vi på 2 sek.  Tack för en riktigt rolig kväll,natt,morgon. !



Jag, Louise & Agnes inne på KB

Söndag
Tar helgen slut för att det blir söndag? Nej då. Jag och Louise drog oss ur sängen vid 4 tiden, åt 1000 mackor och sen la vi oss i soffan. Vid 7 tiden kom Carro,Maria,Sara & Fia. Blev en riktig tjejkväll med Sex and the city, godis och en massa prat och skratt.. Kollade på gamla fest bilder och filmer. Herregud vilka kvällar vi har haft och fler ska det bli. Saknar sommaren som fan. Aja, Senare på kvällen åkte Fia hem och vi satte uppe till kl halv 2 innan alla bestämde sig för att decka. Tur att vi har så många extra sängar nu. Riktig mysig och rolig söndag. Tack tjejer !

Sådär nu är min sammanfattning av helgen äntligen slut. Jag har åkt på en förkylning och ont i halsen igen. Så idag blir det att arbeta hemifrån med projektet. Väntar på att Sofie ska komma sen får vi ta tag i allt med barnhem,sponsorer, m.m.

/ J

Bring danger to me.





Älskar Torsdagar, denna dag innebär nämligen Foto C exakt hela dagen. Dock fick vi en tråkig nyhet, Örjan vår fotolärare ska sluta eftersom han fått jobb på sydsvenskan. Riktigt trist. Har vatt roligt och mycket lärorikt att ha en lärare som är en riktigt fotograf. Kommer nog aldrig få chansen att få någon som har varit med om så mycket och träffat så många berömda betydelsefulla fotografer. Men så är livet, folk kommer och går hela tiden. Glad att vi har fått lära oss av hans erfarenhet iaf. Har gått bra med uppgifterna vi fått hittils. Får hoppas det fortsätter så. Nu är det självporträtt som gäller. 15 bilder med olika bakgrunder. Mer utmaning än vad jag trodde men det ska nog gå att fixa det också.

Äntligen fredag imorrn. En av våra Hultsfreds grannar kommer och hälsar på. Ska bli riktigt kul ! Sen är biljetten beställd tills på lördag och jag är officiellt pank. Blir Sugarplum Fairy med Louise som sagt. Ligger just nu och lyssnar på deras nya album. Mycket bra! Kommer bli en nice kväll. Taggad som bara den. Blir efterfest på kb efteråt också. Nu är min penicilin kur slut så det måste firas. Söndag blir en riktigt mys dag,  film och tjock mat med resten av tjejerna.
Varför är det inte helg oftare? Livet är som bäst då.

Nej dags att sova så man är pigg imorrn.  Godnatt  /  J

Anything, Anything

Ibland går det verkligen inte som man vill. Jag är ingen morgonmänniska nånstans. Men  nu i trean har jag bestämt mig för att verkligen ta mig i kragen och komma i tid varje dag. Vad gör en då mer förbannad än när man har fått stressa hela morgonen, sprungit halvägs ner till stationen, bara för att hinna med den satans bussen och den kör 3 minuter för tidigt. Jag blev så helvetes jävla arg att jag börja svära högt för mig själv, vad tror ni jag ser när jag tittar till vänster? Jo en hel jävla dagisklass som är ute och leker. Kunde riktigt känna dom vuxnas blickar. Men dom små glinen kan väll lika bra lära sig sånna ord nu som när dom går i 3-5 klass eller när man nu lär sig svordomar? Tycker allt sjunker i åldern nu förtiden. 10 åriga flickor sminkar, rakar och vaxar sig. Tycker det är helt sjukt.. snart blir väll alla av med oskulden när dom är 12 också.  Nej, ska inte gå in på nått sånt idag, blir bara så arg. 
Iaf, vidare på min dag. Skolan gick riktigt bra. Jag & sofie blev klar med vår kommunnikationsplanering till projektet.. Bra respons på den också. Känns bra.. På eftermiddan snodde ngn jävel mina hörlurar, Jag klarar mig inte utan MUSIK., Det är hemskt att sitta på en buss utan musik i öronen. Efter ha klagat färdigt på mina snodda hörlurar hängde jag med sofie en sväng på stan och sen blev det rep med bandet. Kändes riktigt bra idag faktiskt.. Börjar komma igång bra med den nya låten också.. Får sätta lite fart nu.  Hoppas bara våra förstärkare kommer snart så vi kan börja spela i vår egna replokal.
Nej om jag ska komma i tid imorrn får jag väll sova nu. ha det bra.. /  J.


So Many Musicians to Kill

Tisdagkväll, blev bara för en liten stund klar med min storstädning av mitt rum. Fick ett sjukt ryck. Börjar ta tag i saker bit för bit nu, känns bra att ha lite koll på sitt liv.. ibland iaf. Nu kan man se golvet i mitt rum igen,hyllan ser inte ut som ett bombnedslag, alla mina skivor ligger säkert i sina fodral och efter att ha städat undan allt möjligt skit så märkte jag att det faktiskt finns ett skrivbord i mitt rum., Något som är självklart när jag städar är MUSIK... Med bra musik klarar jag mig igenom allt.. Ett band som gick varmt ikväll var ROCK N ROLL SOLDIERS... Såg av en slump ett litet program om dom på MTV. Shit vilken energi dom har och det smittar verkligen av sig också,  har nog aldrig vatt så pepp på att städa som ikväll. Hoppade rundor som en duracell kanin på extracy. Som tur va blev det lite paus från allt när jag fick samtal från Småland, älskar verkligen dialekten. Blir besök på fredag, längesen sist så det ska bli riktigt kul. Sen bär det av till KB i malmö på lördag. Sugarplum Fairy konsert med Louise och sen fest efteråt. Jag är egentligen pank men det löser sig alltid. Känner mig taggad till tusen. En bra helg att se fram emot helt enkelt.. Underbart !

Också en liten rad till min kära vän Malisia som har det rätt tufft nu. Satt uppe och pratade och drack te en bra bit in på natten igår. Du vet att jag alltid kommer finnas här för dig, natt som dag. Du är en av dom starkaste människorna jag känner. Du kommer fixa det här. <3

Dags att sova kanske ? .. Mjo, är väll det.. aja, ta och Lyssna på rock n roll soldiers här nedanför.

Godnatt 

/ J

Projektarbete

Äntligen börjar det hända lite i mitt och Sofies projektarbete. Ni som inte vet vad vi ska ha för projekt så kommer en liten kort beskrivning här:
Vi ska samla in lite sponsor pengar och åka till ett barnhem i Estland. När vi väl är där ska vi jobba som volontärer i en vecka samtidigt som vi fotograferar barnen både på barnhemmen och inne i Tallin. När vi kommer hem ska vi ordna en utställning där vi samtidigt ska samla in pengar till rädda barnen eller liknande.
Under dom här veckorna har vi försökt hitta ett barnhem vi kan åka till men det har varit svårare än väntat. Men nu idag tog jag tag i mitt liv och telefonskräck, ringde en massa samtal tills jag till slut fick tag i en härlig snubbe som är med i en lions club som har hjälp till att renovera ett barnhem i Estland. Har var jätte possitiv till allting och ville gärna hjälpa oss. Så nu har jag precis skickat en projektbeskrivning och kontakt uppgifter till honom. Är bara att sitta och vänta på det bästa nu men det verkar ju lovande. Hoppas verkligen allt vi planerat blir av. Vill känna att man kan göra nån liten skillnad här i världen.

/ J





Love will tear us apart

Ni vet när man får en låt på hjärnan och det kvittar vad man gör eller tänker på, den finns där hela tiden. Som om nån har bankat in en cd-spelare i huvudet och satt just den låten på repeat om och om igen. Så är det för mig nu, dock har jag inte kommit så långt i stadiet att jag tröttnat på låten. Men iaf, Love will tear us apart med Joy division har spelats om och om igen denna kväll, Började leta efter bra covers på den också när jag märkte att fall out boy har gjort en. Helt underbart! Bästa covern jag kunde hitta dessutom. Så nu lär jag spela deras version tills jag somnar. älskar den. Gå själva in och lyssna, fantastisk låt och underbar cover.



Frisk,

Igår stack jag äntligen ut nyllet utanför dörren och gjorde nått vettigt för första gången denna veckan.
Det blev 18 års fest för Sofie. Åkte ner redan vid 4 tiden då släkten och alla va där också. Riktigt trevligt och jävligt god mat.. Tacka gud för karinas smörgåstårta. Känner att jag behöver äta upp mig efter min piggelin diet.. Efter att släkten dratt så blev det mer plats och fest för oss. Blev inte lika många som planerat men det blev en lyckad kväll ändå. Riktigt roligt ! And guess what? Inte en enda droppe alkohol kom i min närhet., Tänkte att det va dags att va lite sjyst mot min kropp. När man kan räkna sina vita helger under året  på bara en hand får man passa på att ta det lugnt. Men iaf, riktig rolig kväll igår. tack alla och grattis igen Sofie.

Nu ska avnjuta lite av mammas goda mat. Den är ungefär lika god som kebab på fyllan, så då förstår ni ganska bra hur god den är. Jag lever i princip bara på pasta annars., alla som är duktiga på att laga mat får gärna ge min pappa lite råd. 

/ J

Stubborn

and its good to have somewhere to go,
when you sick and stubborn'
just like your dad,
when you already packed your bags
and slammed the door
when you take the step
but have no good plan in mind.
when you already walked
every road you can walk,
when it feels better
not to talk.


Jag hade helt glömt bort hur skönt det är att ha en mamma i närheten, speciellt när man är sjuk. Som pysslar om en bara på det sättet en mamma kan göra. Man blir inte så bortskämd med det när man bara bor med män i huset. Tror nog inte jag bott här i mammas hus såhär länge sen hon flyttade, Det har sina fördelar att ha två hem ändå. Helt ok faktiskt. Aja, börjar bli frisk nu, ÄNTLIGEN. Imorgon är det 18 års fest. Sofie den jävlen har joinat myndiga klubben nu. ( jag absolut hatar att fylla år i dec) .. Men det lär väll bli en ganska lugn kväll med tanke på att jag går på penicilin och skit fortfarande.. Levern måste väll vila nån gång. I guess?.. Men det ska bli trevligt ändå :)  mycket kul folk så det ser man fram emot... Denna kvällen har man inte gjort mkt, har gjort upp planer för att invadera danmark, genomtänkt in i minsta detalj. lyssnat på en hel del musik också.  upptäckte på nytt hur jävla bra far above är. Träffade sångaren på en jimmy eat world konsert i vintras..Grymt bra. gå in och  lyssna på  http://www.myspace.com/faraboveband

nej, dags för sängen.. eller soffan som jag och min syster föredrar att sova i.

Godnatt.

Don´t think twice, It´s alright.


Nej, nu har jag börjat läsa så många andras bloggar att jag faktiskt känner mig inspirerad att fortsätta skriva i min blogg som jag alltid tröttnat på efter bara ett litet tag... Aja, men nu ska jag faktiskt skärpa mig, tycker ju om att skriva så detta är nog ett bra ställe att skriva av sig på.
Ligger just nu hemma i halsfluss, riktigt jävla långtråkigt att va sjuk. Hrm. kan det va därför jag tar upp bloggandet igen?. Nae, jag hoppar över den teorin. Har extra mycket tid att skriva iaf, och tänka, titta på värdelösa tv-program, sova löjligt mycket m.m... sjukt vad mycket tid man slösar bort när man är sjuk.  Något som jag kan tacka min halsfluss för iaf är att jag hittar alltid massa ny musik när jag är uttråkad. Kanske inte ny musik för andra men för mig. Jag har blivit helt såld på Bob dylan på dessa dagar. Vilken man, vilken musik och vilka texter. En sann poet. T'änk att få se honom live. Det hade verkligen varit nått. Nej hans musik har gått på repeat tills jag somnat. Älskar att somna till musik.

nej, efter att bara ha käkat piggelin i två dagar ska jag försöka få ner en macka.

I´ll be back.

RSS 2.0