Oasis live @ Stockholm.

Klockan 10 igår morse kröp jag ner i min säng efter en dag och lång natt i Stockholm.
Vi anlände kvart över 1 efter ca:45 min försening pga att vårt jävla tåg körde endast på en motor. X2000 in my ass.
Eftersom det va första gången för Fia i huvudstaden gick vi runt lite, kollade i affärer och shoppade..eller ja, Fia shoppade jag är fattig. Sen lyckades vi leta upp ett systembolag för att inhandla lite dricka som skulle värma oss i kön, vidare till tunnelbanan där vi va helt lost.
Kan inte alla stockholmare chilla lite? Ta det lugnt, andas och njuta för en stund? Alla sprang rundor och va stressade överallt. Att ens försöka få fatt i någon som kan svara på ens frågor va helt lönlöst. Till slut fattade vi vilken linje vi skulle ta och kom på rätt tåg. Inte illa för 2 vilsna skåningar.
Kom fram till kön vid 3 tiden och då satt där ca;25 frusna stackare. (rätt mkt kallare i sthlm än här visade det sig)
Köpte vars en stor kaffe och sen började en 3,5h väntan. Lite mer än en timme senare korkade vi upp våra cider och började snacka en hel del med ett gäng trevliga tjejer från sthlm. Fick en massa tips var man kunde efterfesta senare och just då va vi helt inställda på det.
Till slut började dom släppa in och vi va nog bland dom 10 första som rusade in. Sket i att hänga av jackorna för nu va det längst fram som gällde.. Men vad fan ser man då? .. Två rader med sittandes människor vid staketet. Tydligen så hade dom släppt in tidigare på andra ingången.. Lite otur men vi tog det bästa vi kunde få och satte oss ner.
Förbandet var Ceasars, kul överraskning. När dom drog igång stod vi 2-3 raden i mitten.. Galet ös men man kände ändå att man kunde överleva.. Ceasars gjorde förövrigt en bra uppvärmning.. Men när dom gick av scenen började det gunga i publiken på riktigt.. Ca:20 min senare släcks allt ner, musik börjas spela och in kommer OASIS.. Mäktig känsla !
När dom drar igång Rock`n` Roll star är publiken längst fram helt galen. Jag och fia försökte hålla fast i våra väskor, hålla fast i varandra, försöka hålla sig på benen, få luft och samtidigt njuta av musiken. Inte en lätt uppgift vill jag meddela.
Blev klämd mellan två långa jävlar och fick ingen luft, strax efter det känner jag hur Fia tappar balansen, ramlar och jag åker med i fallet. När sen 6-8 pers ramlar över oss blir det riktig panik. Ett par vettiga killar börjar dra upp alla och hjälpte oss ut från folkmassan .. Tack så mkt ! .. Fick sätta oss vid sidan av scenen för att lugna oss och få i oss lite vatten. Efter ett tag gick vi in i folkmassan igen, i mitten men den här gången längre bak. Är skönare att kunna njuta av musiken utan att behöva oroa sig för att bli helt krossad av andra människor.

Om man ska återgå till spelningen så va den helt fantastisk ! Spellistan kunde inte varit bättre ! Oasis har gjort sjukt många låtar och ändå va det inte många man saknade. Jag förstår verkligen inte hur tidningarna har gett dom så dålig kritik?!  Jag njöt verkligen av varenda sekund. För mig så är Oasis legender och det kommer dom nog bli för många i framtiden också när man tänker tillbaka. Jag vet inte hur liten jag var när jag hörde Wonderwall men jag va inte gammal och den låten har verkligen hängt med en sen dess. När dom äntligen spelade den gick det inte att hålla tillbaka tårarna. Känslosamt som fan i dessa tider. Fler låtar som spelades och som alltid velat höra live var, songbird, importance of being idle, Cigarettes & Alcohol, morning glory, supersonic,,,  Ja you name it. Helt sjukt..
Sen kom Don´t look back in anger. Åh herregud. Vad ska man säga? Gåshud och vilken underbar allsång det blev.
Som världens överraskning avslutar dom det hela med att köra en cover på I am the Walrus med The beatles.
Kändes stort och man fick nästan känslan av att självaste Beatles stod där uppe.  Är jävligt glad över att få sett dom och alla tidiningar kan dra åt helvete med sin kritik.

Fan vad jag aldrig kan va kortfattad.. För att sammanfatta resten kan vi säga såhär.. Det va tänkt att vi skulle ut och festa. Men eftersom både jag och Fia va helt mörbultade, slutkörda och fia kände sig sjuk så sket vi i det. Underhöll oss därför på ett donken till klockan 2 på natten sen blev det Kebab House, Där stötte vi på en sjuk kille som som tydligen var boxare, hade gott om pengar och kände varenda vakt i sthlm. Han försökte få med oss till både Café opera och spybar.. Men med en timme kvar till tåget och brist på förtroende för honom tackade vi nej.. Istället satt han kvar och pratade ut om hela sitt kärleksliv. Haha, det är sjukt vad alkohol kan göra. kl.05:21 satt vi äntligen på tåget hem. Har aldrig älskat att åka tåg så mkt som då.

Musik är som terapi för ens själ. Tack för en bra dag,kväll, natt !

/ J


Oasis - Songbird



Oasis -  Wonderwall
 

Oasis - Dont look back in anger


Don´t look back in anger.

Vad skulle man gjort utan musik?
Imorgon är det dags för Oasis konserten med Fia.
Kan nog va bra att komma ur sängen och bort från allting.
Hoppas på att det blir en bra dag trots allt.
Tar tåget hem 05:21. Vad som händer där imellan återstår att se.

Vi ses !

/ J

Så många frågor och inga svar...

Har fortfarande inte förstått, har fortfarande inte accepterat det.
Var tvungen att sticka till skolan idag. allt annat fortsätter som vanligt men det känns som man själv står helt still.
Så mycket att ta tag i men absolut ingen motivation. Omringad med en massa människor som är snälla nog att försöka förstå men allt känns bara frustrerande. Pratade en stund med sebbe på rasten, är lite i samma sits han och jag. Kändes bra att prata med nån som kännde dig och ställer sig exakt samma fråga. "Hur hade det varit nu om jag dökit upp?"
Något som har klarnat för mig nu är att det fanns en anledning till varför jag inte kom iväg till Rumänien. Jag skulle vara här hemma denna veckan helt enkelt. Skulle få dom där sista samtalen med dig. Min tatuering "alla vägar har sitt pris" som jag ska göra på lördag har plötsligt också fått en större mening för mig. Kommer alltid förknippa den med minnet av dig och din unga död.

Everything happens for a reason.

Kan dock inte förstå varför du behövde dö så ung. Saknar och tänker på dig partydjur.




You die when your young.

Varför varför varför Linus?
Jag kan inte förstå att du är borta? .. Det går inte in i mitt huvud bara. Jag pratade med dig i fredes, och igår fick jag samtalet. "jenny, gå ut från allt folk och ta det lugnt. Dom säger att Linus  har dött" Jag kunde inte tro det, ville inte tro det.
Ringde eddie direkt och frågade om det stämde och jag fick svaret jag inte ville ha.
FAN ! ,, Sista gången jag träffade dig så lovade du att du skulle sluta. Blev riktigt glad och gav dig en stor jävla kram. Efter vad som hände på nyår trodde jag verkligen att det skulle bli en förändring. Men så blev det inte.
Jag skulle egentligen festat med er, men beslöt att jag behövde ta det lugnt. Hade allting kunnat vara annorlunda nu om jag hade dökit upp? .. Alla säger att jag inte ska tänka så men det går inte att låta bli! .. Tänk om. Den tanken kommer hänga med mig länge om inte för alltid.
21 år, det är ingen ålder. Du hade så många år kvar. Så mycket kvar att leva för.
Jag är iaf glad att vi tog upp kontakten igen detta året. Att jag hann lära känna dig på nytt.
Jag vet inte vad mer jag ska skriva.. kan fortfarande inte förstå det. Kommer ta ett tag att smälta det.
Stirrar på msn. Du är fortfarande inloggad. Känns overkligt. Skrev till dig igår, men inget svar. Då visste jag inte att du inte längre fanns med oss. Varför varför ?!.. Jag kan inte sluta fråga mig det.
2 partydjur. det var vad vi va. Du tog med dig festen vart du än gick. Aldrig att man hade tråkigt i ditt sällskap.
Men den här gången tog du festen för långt. Vi va en del som möttes upp på Q-bar igår. Försökte festa vidare, för vi vet att det va så du hade velat ha det. Men fy fan vad det tog emot, bröt ihop titt som tätt.
Jag frågade dig en gång. "varför?" Du svarade " För det känns som jag aldrig har varit så glad i hela mitt liv"
Jag hoppas på nått sätt att det va så du kännde i fredes också. Att du var glad dina sista timmar i livet.
Vart du än är så har du väll satt igång efterfesten nu. För det va just sån du var. Du kunde alltid hitta en anledning att ha roligt. Jag hoppas iaf att du har det bra, vart du än är. Vila i frid min vän ! 

Hej och tack för kaffet!


          ( Bild från i sommras)

Igår blev det tjejkväll hos Carro. Va riktigt mysigt ! Åt ostbricka, snackade massa skit, och badade jacuzzi. Riktigt fint.
Fram mot natten blev det Jalla, Jalla orginal inspelning på kasett från tv1000. Haha. Svensk film när den är som bäst !
Jag & Louise deckade på plats och stack hem tidigare idag. Mest tagit det lugnt och ätit med min kära mamma.

Nu ikväll har jag tagit det sista steget in i vuxenlivet. Sitter här med en kopp kaffe bredvid mig. Är inte så tokigt trots allt. Piggnade till rätt bra faktiskt.  Blir utgång ikväll. Har tagit det alldeles för lugnt i veckan. Blir så himla rastlös. Ska gå och rota rundor i garderoben nu. Börjar bli så jävla trött på alla mina kläder. Ni som känner att ni vill göra en god gärning kan bara höra av er så skickar jag mitt kontonummer !

Hej och tack för kaffet
Jag är glad att vara här
Älskar fan att åka
men jag hatar ett farväl
från dom pyttesmå stegen till våra sjumila kliv.

/ J

Livet från min soffa.




Jag är fortfarande förkyld och lika klantig som alltid. Skulle gå ut med hunden igårkväll och eftersom jag inte varit ute på hela veckan så hade jag ingen aning att det var halt ute. Flög som en vante och slog i huvudet. Så nu har jag fått en smärre hjärnskakning och legat deckad sen igår. Börjar bli riktigt tråkigt att bara ligga hemma i soffan nu. Dock fick jag lite sällskap av Tim idag. Va kul att se hans fula tryne igen :) 
Studiedag imorgon. Tack sofie för infon ! Blir tjejkväll hos Carro med jacuzzi och allt. Kommer bli riktigt fint !
Annars ska jag bara ta det lugnt i helgen. Doktors "mamma"  order.

There is so much to learn
so many mistakes to make,
I´ve been down I´ve been burned
But I'm finally awake
It´s time to pay for the fun I've had.
And you´ll never know;
cause it´s too much good gone bad.   


/ J


20 januari - fortfarande i Sverige.

Idag var det meningen att jag & Sofie skulle åkt till Rumänien för att äntligen få göra vårt slutprojekt som vi arbetat med sen i höstas. Allting va klart, vi hade fått ihop tillräckligt med sponsorpengar för resan, fixat så vi kunde bo på barnhemmet där vi skulle fotografera det enda vi hade kvar var själva resan och sen vår utställning här hemma. MEN vad hände då ?  Jo i torsdes upptäcker vi att vår bokning på wizzair inte längre stod kvar. Vi kontaktade dom och dom säger att de inte fått in några pengar från oss.
JÄVLIGT KONSTIGT TÄNKTE VI !
Kontaktade banken och dom garanterar att dom har satt in pengar på deras konto, vi har fått kvitto och allting. Men efter ett antal dyra samtal senare så står dom fortafarande fast vid att vi inte får några biljetter och eftersom biljetterna nu är dyrare så har vi inte råd att åka.. Hela projektet förstört på grund av ett jävla kasst flygbolag som lurar folk på pengar.

Har tillbringat hela helgen med att vara arg och ledsen, nu återstår ännu mer snack med det jävla bolaget och sen anmälning till konsumentverket m.m. Dom ska fan inte komma undan med detta !

Har mest vatt sjukt förbannad och ledsen över allt detta hela helgen så i lördes blev det fest för att muntras upp lite, Hängde på Fia till Henke och sedan blev det Q-bar. Rätt festligt faktiskt och jag lyckades släppa allt och hade riktigt kul.

Annars då? Jodå, har legat nerbäddad sen i söndes med en rejäl förkylning. Skulle egentliget tagit en välbehövlig fika med Tim idag som jag inte sett på ett tag, men den fick skjutas fram till nästa vecka. Ser faktiskt fram emot det.

What's the story morning glory
Need a little time to wake up, wake up
What's the story morning glory


Känns som jag kanske kan börja få ordning på mitt liv igen?  Jag vill tro det iaf.


/ J


Never ending story.

Under loppet av två nätter har jag hunnit med att spela gitarr i Paramore på Hultsfreds största scen utan att kunna en enda av deras låtar, varit på en annan konstig festival där jag sov under bar himmel med endast ett täcke. Problemet var att jag sov där helt ensam och där fanns björnar i närheten. När jag precis höll på att somna märkte jag att en björn närmade sig. Jag blundade och låg helt still. Nu skulle man kunna tro att björnen skulle attackera mig, men vad gör den? Jo börjar klia mig på ryggen. Slutar med att vi båda somnar bredvid varandra.
Haha, jag har alltid riktigt sjuka drömmar och kommer nästan alltid ihåg dom också. Detta va i försig ganska normalt om man jämför med dom värsta. Men dom orkar jag inte skriva nu.

Igår kändes det inte lönt att gå till skolan. Hade en lektion och vår riktiga lärare i det ämnet har inte börjat än. Passade på att ta tag i mitt liv.
Skrev klart 2 st naturarbete.
Postade en del brev
Rotade fram alla gamla hästsaker som ska säljas
Tog kontakt med en tjej som säljer balklänningen jag vill ha.

Duktig jenny

OCH VAD FAN FICK JAG NYSS REDA PÅ?? WIZZAIR JÄVLA FITT FLYGBOLAG SÄGER ATT DOM INTE FÅTT IN VÅRA PENGAR !!!!
Vi har överfört pengarna till deras konto, vi har inga pengar på vårt konto och vi har skrivit ut bekräftelse på att vi fört över dom !
Är så grymt jävla förbannad nu, vet knappt var jag ska ta vägen ! .. Om inte jag sitter på ett plan till Ungern på tisdag så ska jag stämma skiten av detta jävla hobby flygbolag...

Nu ska jag gå och slå på något hårt  tills jag lugnat mig

/ J


Balklänning

Känns inte detta som en väldigt mycket Jenny klänning? Ska testa den imorgon.  Hoppas verkligen den passar!

/ J


Free fallin.

I lördes åkte vi till Jonas som snart drar till Thailand den jävlen. Festen va väldigt trevlig och slutade på Björket.
Jag tog det rätt lugnt och hade en sjukt glad och perfekt fylla. Där va inte överdrivet mycket folk  men jag hade grymt roligt ! Tack allihopa !

Och idag klarade Louise sin uppkörning :D Grattis älskade vän ! Nu är det bara uppkörningen kvar. I know you can do it !

Idag har det bara varit projektarbete i skolan, ringde Norra Skåne idag, dom kommer och intervjuar oss den 26:e januari så håll utkik efter oss sen :) Vi åker som sagt nästa tisdag. Va på polisen idag för att skaffa nytt pass, mitt nuvarande är spårlöst försvunnet. Som tur va märkte jag det i tid. Men som vanligt har jag ju inte mycket koll, när jag va på väg till skolan kom jag på att "heeeelvete, jag ska ta passfoto idag och jag ser ut som en jävla luffare!" .. Hann va hemma i ca1h innan jag skulle in till stan och fixa det.. Men under den timmen orkade jag bara inte ta tag i mitt liv och göra vid mig.
Kom till polisen, tog mitt foto och såg ut som fan.. Tänkte "aae, säg inte att jag ska behöva dras med detta i flera år"
Haha, vad händer då? .. Jo alla deras datorer flippar ur helt och hållet. Ingenting funkade och jag är tvungen att komma tillbaka imorgon igen. Det finns kanske en gud trots allt.

Här kommer lite bilder från i lördes.

Godnatt

/ J



 

 

 

Kortfattat är inte min grej.

ok, snabb uppdatering eftersom jag inte orkat skriva.

Onsdag skulle vi börjat skolan 08:50  ,,, jenny vaknar 14:00 .. Är ni förvånade? .. Nae, trodde inte det heller. Men för en gångs skull va det tur att jag försov mig.. Vi hade tydligen fått gå efter 10 min för att vi inte hade haft någon lärare. Jb i ett jävla nötskal.
Iaf, gick jag upp, såg att det va skit fint väder ute och en massa snö. slängde på mig kläderna och tänkte "nu jävlar ska jag va duktig och gå enda till den där utsikten, shit vad fina bilder det kommer bli" .. haha, ja det kunde det säkert blivit om jag inte gått åt fel jävla håll, hamnat smått vilse och sen kommit ut vid kurhotellet.. Jenny i ett jävla nötskal. Blev dock nån liten fin bild som tur va.
Pga att jag vänt dygnet totalt var jag pigg som en utter större delen av natten. Vid kl 4 hade jag fortfarande inte somnat.
Mitt resonomang var:
1. Sova i 3h och aldrig orka upp till skolan
2. Va uppe hela natten och faktiskt komma i tid.
Inte svårt val va? .. Nej då.. jag puffade upp kuddarna så jag nästan satt upp och sen tittade jag på two and a half men till kl 7. Mådde inte jätte bra dom första timmarna och vår lärare granskade mig extra noga efter att sofie sagt att jag var full. haha. Men sen piggnade jag till och var nog piggare än dom flesta under dagen.
Somnade dock på 2 sek när jag väl gick och la mig, så nu gott folk är jag i samma dygnsrytm som alla andra.. (förutom på helgerna)

Har blivit en lugn fredag idag faktiskt. Hälsade på mamma ikväll som jag inte sett på ett tag. Tittade på mamma mia och åt massa jordnötter. Grymt bra film förövrigt ! Abba kommer aldrig gå ur tiden. Vilka mästerverk dom har gjort !

Imorgon ska jag in till stan, Jonas ska ha förfest eftersom han drar till Thailand nu 1 månad den jävlen.. Sen blir det kanske björket eller så tar jag det lugnt. När jag tänker på förra helgen så lutar det mest åt att ta det lugnt faktiskt.

Amanda & Sylvia har kommit fram till Australien nu, vet att Amanda läser här när hon får tid
- Hoppas ni har det roligt där nere :D här är det slask och skit, inte alls avundsjuka nej nej..
Och ta det lugnt nu,, vi vill inte ha några Falsterbo repriser haha, Va rädda om er så hörs vi när vi får tillfälle till det :)

nope, ska ta slut på ert lidande och avsluta här.

Ps. Vi åker till Rumänien den 20:e.. beställt biljetter och allt.. :D .. ska bara hitta mitt försvunna pass först. panik.

/ J

Allt som jag inte borde...

Denna dagen har jag i princip helt spenderat i en stor t-shirt och min älskade mössa (morgonfrilla).
Vaknade till liv när Amanda kom vid 1-tiden. Vi åt frukost, drack te och laddade in ny musik till hennes mobil.
Kan behövas när hon har en 23-24h flygfärd till Australien imorgon. Där ska hon leva livet tills den 4:e juni. Inte alls avundsjuk. nej nej. När hon kommer hem har vi ett gemensamt syskon och jag ska precis ta studenten.
Ja just det, jag har ju inte skrivit det här helt officiellt. Jag får ett syskon i April :).  Spännande, läskigt, chockerande men mest roligt ! .. Antar att alla som läser denna blogg redan visste detta,, men man vet aldrig. Så få er som sitter med gapande mun och läser dom här raderna nu för 5:e gången.. Svar ja. Du har läst rätt.

Vid 4 tiden begav sig Amanda för sin sista dag på jobbet innan resan. Jag fortsatte gå runt i min stora t-shirt och mössa. Drog fram gitarren och började spela lite.. Har inte blivit mycket tid för den på senare tid. Förutom festen i lördes, men vem fan spelar bra på fyllan? Men tur för mig va alla andra rätt bra på lyset också. Hade faktiskt grymt roligt i lördes, blev en impuls fest med Fia och Rasmus killkompisar. Riktigt härligt gäng ! Dom sjöng och dansade nästan mer än vad vi gör på våra tjejfester.
Nej det va ju fan vad jag alltid kommer bort från ämnet.. Men iaf så har jag nu lärt mig everlong med Foo fighters en låt jag försökte mig på när jag var lite mer nybörjare men då gick det åt helvete. Men nu så sitter den minsann.. Känns helt ok :)


Skulle egentligen beställt flygbiljetter till Rumänien idag.. men vad tror ni har hänt.. Jo dom jävlarna har gått upp i pris och det klarar inte vår budget.. Så tji fick vi.. Nu blir resan uppskjuten och vi håller tummarna allt vi kan för att vi kan åka ner den 20:e..

Resten av dagen har jag bara suttit och drömt mig bort. Kollat upp jobb m.m. i Norge har hittat riktigt bra sidor som kommer bli användbara efter studenten. Sen av ren iver blev jag  medlem på backpacking.se .. Det är nått fruktansvärt vad jag känner mig rastlös och bara vill bort härifrån. Lika bra att börja kolla upp utbudet av reskompisar redan nu. Fanns en hel del på backpacking.se. Men det är ju ett tag till, vem vet? Kanske jag kan lyckas övertala nån av mina vänner att hänga på.

Nej, nu blev det en sån jävla lång uppsats igen.. Blir lätt så såhär sent på natten.. och vet ni vad jag egentligen skulle gjort idag? .. Pluggat och städat mitt rum.. Har jag gjort det? .. eeh.. Är inte ens lönt att svara på den frågan..

Här har ni Everlong live med Foo fighters. Helt underbart. Jag hatar att jag var tvungen att välja mellan dom och Hultsfred i sommras.

/  J

Keep on lying, the truth is what you say.




They say; everything is a mess.
I say; my journey has just begun.
There´s something I need to confess.
Because I don´t like what I´ve become.






2008 goes 2009

Det är sjukt vad tiden går och vad jag har haft fullt upp. Har inte hunnit uppdatera på ett tag.
2009 och nytt år. Har inte riktigt förstått det än. Detta året kommer bli ett väldigt händelserikt år.
Vi tar studenten och slängs ut i vuxenlivet. Jag ser grymt mycket fram emot allt nytt och spännande som kommer hända, samtidigt som jag bara vill stanna tiden och låta allt va som det alltid har varit.
För att beskriva år 2008 med ett ord så passar inget ord bättre än FESTLIGT. Det har varit fullt ös från början till slut.
Det har inte varit ett hälsosamt år precis men fan vad roligt vi har haft det. Mer än så orkar jag inte sammanfatta detta år.

Nyårsafton firades först hos Maria med alla tjejerna. Jag va sist som vanligt och anlände vid 5 tiden. Vi lagade mat och fixade till det där lilla sista. När vi hade ätit blev det mer alkohol och spel. Det bästa måste varit när Carro skulle imitera en viss person samtidigt som hon dansade sexigt till en låt. haha. (internt)  Sen blev det efterätt och mer alkohol, dans och en jävla massa skratt. Kvart i 12 anlände vår taxi till stan. Vi kom till torget lagom till 12 slaget där det sköts en jävla massa raketer. Det va sen meningen att alla skulle efterfesta hos Gustav men så blev inte fallet. Jag hängde på min brors festliga ex Madde och vi hamnade till slut hos Jonas. Efter det gick det bara utför. Jag har kommit fram till att efter 12 slaget ska man bara gå och lägga sig. Av tidigare erfarenheter går det alltid bara utför när klockan slagit 12.
Men annars va det ett riktigt bra nyår och det tackar jag mina tjejer för, ni är bäst !

Nu bär det av till Carro & Jimmys nyinköpta lägenhet.
Bilder från nyår kommer när jag fått min kamera.

/ J


RSS 2.0