repeat after me: I am free


 
 

Som vanligt när man kommer hem kommer frågan, ”jaha, så vad ska du göra nu då?” Ska du plugga vidare? Dags att skaffa ett fast jobb? Stadga dig? Var vill du bo? Och jag får PANIK! För jag vet inte, vill inte veta heller! Jag vill bara göra vad jag känner för, åka dit livet tar mig. När jag blir gammal så vill jag kunna säga att jag drog till sydamerika för att plugga spanska när jag var 27 för jag kände för det, inte att jag skaffa barn i den åldern för det var så alla andra gjorde. Är så trött på att man ska följa ett sorts schema som samhället gjort upp för ens livsgång. Man ska gå i skolan tills man gått ut gymnasiet, sen kan man ju få ta nått ströjobb ifall man känner för det nått år, men gärna inte för länge för du måste ju studera vidare så du kan få någon slags karriär och man vill ju inte ta examen för sent i livet för du ska ju helst hunnit jobba lite innan du skaffar barn, för det måste du ju skaffa, den som inte vill det måste i princip vara död inombords. Och för att skaffa barn måste du hinna blir kär, flytta ihop, bli förlovad och ha ett underbart bröllop för att bevisa hur stor er kärlek är för hela tjocka släkten och alla vänner. Utan allt det och den där fina ringen kan ju ingen förstå att ni verkligen älskar varandra. För det är ju så man gör! Och efter detta börjar det största ekorrhjulet av dom alla! Studieskulder för den där karriären, lån för hus och bil, fast på ett jobb som du måste gå till varje dag, för just det,, banken äger dig! och när du kommer hem ägnas mestadelen av tiden på dina barn. För du själv är inte det viktigaste i ditt liv längre, det är någon annan som tagit över den platsen nu. Och så fortsätter allt, dag ut och dag in, av 52 veckor på ett år får man vara nöjd med ca 8 veckors semester. Men inte ens då passar folk på att leva livet, utan många ser det som ett perfekt tillfälle att måla om fasaden på huset m.m. Har vi blivit så pass programerade av samhället att vi måste på nått sätt arbeta för att känna oss levande, för jag har svårt att ens se någon mening med livet ifall jag bara ses som en av alla arbetsmyror i denna gigantiska myrstack. Hur skulle jag kunna klara av tanken att det är 42 år tills jag skulle kunna bli ”fri” igen och då är jag pensionär. Jag vill ju inte börja leva livet då? Menar inte att dra alla över samma kam med detta inlägget men blir bara frustrerad ibland. Så jag har bestämt mig för att sluta tänka på vad alla förväntar sig av en, sluta tänka på den här planen som så många lever efter, jag vill ju leva efter min egen plan som passar mig och formar mig till den person jag är. Var livet sen tar mig återstår att se!

 

/ Jenny!

 

 


little sister

A younger sister is someone to use as a guinea-pig
in trying sledges and experimental go-carts.
Someone to send on messages to Mum.
But someone who needs you-
who comes to you with bumped heads, grazed knees, tales of persecution.
Someone who trusts you to defend her.
Someone who thinks you know the answers to almost everything.
-Pam Brown

 
 
 
 
/ Jenny!
 
 


 

coming home, come unfold.

Så tog livet mig till Oslo igen. Var fint att vara hemma igen och träffa alla nära och kära men den där rastlösheten knackade på snabbare än väntat denna gången. Så eftersom arbetssituationen är ren skit i Sverige så kändes Norge som ett bra val eftersom jag ändå vill ha ganska nära hem ett litet tag. Kände verkligen att jag ville ha med min syster upp, få henne att komma iväg, ta det där steget utanför sin trygghetszon. För det var med flytten till oslo som allt började för mig och det är ett beslut jag är så himla glad att jag tog!
Tänkte att det inte var så mycket att diskutera om så jag och Nelly tog bussen upp och efter 2 dagar med visningar och en massa gående så hade vi fixat en lägenhet tillsammans! En mysig möblerad 3a med riktigt bra läge!..
I måndags flyttade vi alla upp, är så skönt att ha något eget igen. Känns lite nostalgiskt att gå runt på Oslos gator, glömt bort hur mycket jag gillar denna staden. Den har liksom karaktär med sina gamla hus med olika färger och höga fönster. Längtar så sjukt mycket till våren när man kan börja mysa runt i alla parker som finns här. Har lägenheten tills slutet av juli, efter det får vi se vad som händer. Förhoppningsvis en europa tour! Men just nu trivs jag bra här, känns bra att känna sig lite stadgad så länge man vet att det inte är forever. Nu är det bara ett jobb som saknas men det löser väll sig det med!
 
är inte alldeles för deppiga över att vara arbetslös när vardagskvällar ser ut såhär.
 
skäggig kille i mysig soffa.
 
fredde passar på att lära sig banjo
 
och jag tvingar min syster leka modell när jag inte har något bättre för mig.
 
/ Jenny!

monkey business.

Några av favorit bilderna av alla apor från när vi bodde i Ubud, Bali. Mitt absoluta favorit djur! Älskade att ha dom runt omkring mig när man gick runt på gatorna och i regnskogen. Så fina och personliga att fotografera, dom får liksom igenom känslor på ett sätt inget annat djur får. Önskar jag hade bott någonstans så jag hade kunnat hänga med dom alltid! Bilderna är tagna från monkey forest och från olika platser när jag gått runt i den lilla staden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/ Jenny!
 
 



 

RSS 2.0