All in all it`s just another brick in the wall.

Får gåshud av denna videon, spoken word som frågasätter varför vi alla måste utbilda oss, spendera år efter år och stora pengar på saker som vi aldrig kommer ha någon som helst nytta av. Vi alla är olika individer och alla passar inte för ett liv bakom skolbänken, men menas detta med att de inte ska få samma chans i livet som alla andra? Hur många jobb använder man sig av ekvationer? En person som kanske alltid har drömt om att få hjälpa människor, bli sköterska, kan inte bli detta eftersom hon/han inte kunde sätta sig in i algerbran eller var intresserad av historia. Sjukhusen går underbemannade och skriker efter folk att anställa och ungdomslösheten är högre än någonsin, detta är ju bara ett exempel men säger detta er något? Tycker helt klart skola och utbildning är något som behöver uppdateras, vårt samhälle ser inte likadant ut som förr men ändå kör vi på i samma enkelriktiga spår! Låter videon ta över, lyssna och njut av en kille som har mycket vettigt att säga och gåvan att få folk att lyssna!

 
/Jenny!

minnen av evig sommar.

 
Det är lite konstigt hur snabbt ens vardag kan förändras och hur snabbt man anpassar sig. För inte så längesedan levde jag i evig sommar, jag har nu bytt ut det till en vardag i evig vinter. Fått uppdrag på ett kyllager nu 2v åt gången, en del upplärning nu så får förhoppningsvis stanna där ett tag. Det där med kyla är ju inte riktigt min grej men pengarna är bra och jag vill verkligen spara ihop till en riktigt stor reskassa! För att hålla mig motiverad går jag nu igenom en massa bilder som jag inte lagt upp någonstans. Är en bitterljuv känsla att se på dom, man blir så glad i hjärtat av alla minnen men fylls samtidigt av så stor saknad som ibland rinner över och suddar ut allt det där glada. Ska försöka kontrollera den bättre och tänka på att jag går mot ljusare tider igen! Så länge tänkte jag försöka få ihop ett par inlägg om de där platserna jag inte delat med mig av än. Lite som en energibooster för mig själv men hoppas det uppskattas av er också! Vill faktiskt passa på att skriva ett litet tack till er som faktiskt går in och läser när jag skriver, blir lika förvånad varje gång jag ser hur många det börjar bli!
Så tack fina ni!

/ Jenny!
 

into the wild.

 

 Ett av mina absoluta favorit quotes från boken Into to the wild! Boken och filmen är baserad på Christopher mccandless liv, en sann inspirationskälla som ger mig så stor motivation att fortsätta ut och resa och upptäcka världen! Hade någon ställt den där klassiska frågan "Ifall du fick träffa vilken person du ville, död eller levande, vem hade det varit?" Det hade enkelt blivit Christopher, bara fått höra hans livserfarenheter från honom själv hade varit helt fantastiskt. Tragiskt att en sådan fin själ fick dö så ung. Vila i frid!

“make a radical change in your lifestyle and begin to boldly do things which you may previously never have thought of doing, or been too hesitant to attempt. So many people live within unhappy circumstances and yet will not take the initiative to change their situation because they are conditioned to a life of security, conformity, and conservation, all of which may appear to give one peace of mind, but in reality nothing is more damaging to the adventurous spirit within a man than a secure future. The very basic core of a man's living spirit is his passion for adventure. The joy of life comes from our encounters with new experiences, and hence there is no greater joy than to have an endlessly changing horizon, for each day to have a new and different sun. If you want to get more out of life, you must lose your inclination for monotonous security and adopt a helter-skelter style of life that will at first appear to you to be crazy. But once you become accustomed to such a life you will see its full meaning and its incredible beauty.”

― Jon Krakauer, Into the Wild

 

/Jenny!


Ingens gate.

Älskar att gå vilse på alla oslos gator. Jag och nelly gick runt i över två timmar igår, bara lät slumpen avgöra var vi hamnade. Det fina med detta är att man upptäcker så många gömda skatter man annars aldrig hade sprungit på. Vi var nästan hemma när vi valde att gå en sista omväg och hittade favoriten på hela dagen bara ett par hundra meter från lägenheten. Ingens gate, med gatukonst, utställningar, söndagsmarknad, doft at nygjorda våfflor, billig mat, kaffe och smycken som jag så gärna ville köpa men är för fattig för just nu. Vägen ledde ner till akerselva och klubb blå, kan verkligen se mig själv bli stammis där, bara sitta och dricka öl och njuta av solen.
Oslo börjar sjunka in, sålänge jag vet att det inte är för evigt så känns det faktiskt helt ok!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Jenny!

Big easy express

Igår såg jag en av de bästa filmerna jag någonsin sett, Big easy express är som en lång helt fantastisk musikvideo med Mumford and sons, Edward sharpe & the magnetic zeros och Old crow medicine show. Jag vet knappt var jag ska börja förklara hur mycket jag älskar denna filmen! Både Mumford and sons och Edward sharpe har följt med mig så länge på min resa. Dom har varit med när jag längtat hem, värmt mig när jag stått i iskallt regn på vingården, vi har sjungit med dom så högt vi kunnat i hundratals mil genom australien, varit med i bakgrunden när vi druckit öl med nyfunna vänner, och framförallt funnits i mina hörlurar när jag bara har velat vara för mig själv.
Inte konstigt att mitt hjärta höll på att spricka med kärlek när jag såg detta underverk! Alla medverkande i denna filmen är bara så otroligt vackra, hela vägen inifrån och ut. En stor grupp människor som verkligen bara är sig själva och gör det dom älskar! Var så många gånger jag bara ville krypa igenom datorskärmen och bara hoppa in i tåget med dom! Någon som bara gjorde mig sådär extra lycklig var Alex Ebert, hans sång, hans dans som han bara la ner hela själen i,, hela honom, och sen tilsammans med Jade Castrinos! Vill bara tacka gud att du förde dessa människor tillsammans. I slutet spelades "Home" och varje gång jag lyssnat på den när jag rest har jag alltid tänkt på sverige, men den här gången var annorlunda, home var där ute, på resannde fot, vilsen, glad, fri.
Hade nästan glömt bort hur mycket musik betyder för mig, kan inte ut och resa än men nu är det dags för fler konserter, festivaler, klippt naglarna och dags att dra fram gitarren igen!
Hade kunnat skriva hur länge som helst om detta, så svårt att förklara när man känner så mycker för något men slutar nu så att någon orkar läsa, sista orden är, 
se Big easy express!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
/ Jenny!
 
 
 

RSS 2.0